FOREDRAG

Afrika har gjort et uutslettelig inntrykk på meg, og nå ønsker jeg å dele av mine erfaringer og opplevelser og den kunnskapen jeg har fått gjennom reisene mine.

På alle mine fire opphold har jeg jobbet på forskjellige prosjekter med utrydningstruede dyr, og jeg har fått møte mennesker som brenner for å ta vare på dyrene og naturen. I Namibia fikk jeg møte San-folket, Namibias urbefolkning, og jeg fikk lære om hvor sårbart ørkenen er som økosystem. Jeg fikk innblikk i konflikten mellom mennesker og afrikansk villhund, jeg fikk hilse på geparder og gå turer med bavianer. I Sør-Afrika fikk jeg være med og se hvordan de prøver å beskytte neshornene fra krypskyting, noe som ble toppet med at det den siste kvelden jeg før jeg skulle reise hjem ble observert krypskyttere på nabofarmen. Vi fikk se hvordan de mobiliserte for å ta vare på dyra som bodde der og prøve å få tak i krypskytterne. Jeg reiste hjem i uvisshet om hvordan det hadde gått med “våre” neshorn, og det var en intens og merkelig følelse å kjenne på.

I Zimbabwe lærte jeg om hvordan det står til med løvebestanden, som er mye mere truet enn jeg trodde. Og i Malawi lærte jeg vel nesten mer om mennesker og meg selv enn noe annet.

Jeg deler gjerne av den kunnskapen jeg har fått, og vil vise bilder i form av både foto og tegninger, og vil ta dere med på en liten reise til en magisk verden. Etter disse opplevelsene sitter jeg igjen med et stort ønske om å kunne bidra til mer kunnskap og undring, og inspirere til å ta vare på denne fantastiske kloden vår.

Ta kontakt med meg HER for å booke et foredrag der du er, og følg med i aktivitetskalenderen min HER!